Klubbansvariga

Styrelsen

Ordförande
Anna Jonsson

ordforande@svenskabriardklubben.se

1995 träffade jag min första Briard, en fawn hane. Han hälsade på mig genom att hoppa upp och sätta sina stora framtassar på mina axlar och pussa mig i hela ansiktet. Sen var jag såld!
Min första egna Briard skaffade jag år 2000. Honom ställde jag mest ut, runt om i Europa. T ex så var vi på Crufts tillsammans 2002 och 2007 var vi på den stora Franska Briardspecialen, Nationale D’Elevage, för första gången.
Under senare år har jag även fått upp ögonen för tävlingslydnad och bruks spår, även lite vallning, och ju mer jag gör med mina Briarder ju mer övertygad blir jag om att de är världens bästa allround hund. De bemöter liksom allt jag hittar på som Pippi Långstrump ”Det har jag aldrig provat förut så det klarar jag säkert”.
Att Briarden är en bra allround hund ser vi inte minst bland våra medlemmar som representerar vallning, agility, sök, rallylydnad, IPO, heelwork to music, lydnad, drag, spår, tjänstehund, freestyle, rapport, patrull, svensk skydd och sist men absolut inte minst, utställning.

Vice ordförande
Billy Andersson

viceordforande@svenskabriardklubben.se

Mitt största intresse är naturligtvis hundar och allt som rör dem. Men även föreningslivet intresserar mig en hel del. Jag är, vid sidan av vice ordförande i briardklubben, även ordförande i Smålandsdistriktets styrelse.
Jag är tjänstehundsinstruktör och tillsammans med min sambo ägnar jag mycket tid till att hålla utbildningar till patrullhundar. 
Som SBK-instruktör håller jag emellanåt även sedvanliga kurser på lokalklubben.
Jag och min briardhane är aktiva inom hemvärnet där min befattning är hundbefäl, så det faller sig naturligt att större delen av "hundtiden" går till tjänstehundsverksamheten. 

Utöver detta är jag även auktoriserad provledare och FM/certprovskontrollant.
Jag brinner för arbetet inom Svenska Brukshundklubben, med allt vad det innebär.
Alla vi har hunden som gemensamt intresse, vilken ras och vilken gren vi än valt att ägna oss åt.

Sekreterare
Ann-Christine Holm
sekreterare@svenskabriardklubben.se

Jag bor i Småländska Fagerhult tillsammans med sambo och sex hundar. Tre av dem är briarder. Det är Millie, nyss fyllda 2 år, Fräcke-Frans, snart 5 år och gamla Doris, 14+. Förutom dessa har vi även tre Gos d'Atura Catalá.
Vi bor på en liten gård med kossor, hästar och höns. Det har funnits hund i familjen sedan barnsben men min golden retriever Sanna, född 1983, var min första egna hund. 1994 kom min första briardhane och sedan dess har briarder funnits vid min sida.
Förutom förtroendeuppdraget i Briardklubbens styrelse är jag sekreterare i SBK Smålands distrikt. 
Jag är utbildad SBK-instruktör och tjänstehundsinstruktör. Utöver det även certprovskontrollant och provledare.
På min fritid lägger jag mesta tiden på att umgås med mina hundar. Tränar tjänstehundarna, utvecklar spårarbete, skogspromenader och mycket gos och kel. För vad vore livet utan hundpussar och hundkramar... 

Kassör
Vakant 

Ledamot 1

Stefan Ollars

Ledamot 2
Anna-Karin Norlander

Jag heter Anna-Karin Norlander och bor i Falun med min lilla familj. Jag har haft hundar sedan 1991 och briarder sedan 2009. Nu har jag en hane på heltid och en tik på deltid, och vi roar oss mest med lydnad, rallylydnad och spår. Att inte bara träna utan också tävla hund är ett ganska nytt intresse. Med tidigare hundar har jag bland annat sysslat med utställning, haft avelshane och tränat agility, så hundintresset är brett och stort men det är svårt att hinna allt samtidigt även om jag helst skulle vilja.
När jag inte sysslar med hundar jobbar jag som psykolog, och har också varit med och skrivit en bok om relationer. Jag tycker det är intressant med föreningsarbete och sitter också som sekreterare i mitt SBK-distrikt. Jag tycker verkligen att det är roligt att nu få arbeta för Briardklubben, för våra medlemmar och för våra härliga raser!

Ledamot 3, tf Kassör

Peter Sjöberg
kassor@svenskabriardklubben.se

Vår familj har alltid en konstant andel fyrbenta medlemmar. Vi började med schäfer men gick sedan vidare till bearded collie och även en leonberger fick en plats hos oss. Vår första picard köpte vi 2007 och sedan kom en tik till ganska snart därpå. För tillfället har vi en picardtik från Nederländerna, Na'ila. Nyaste tillskottet i familjen är en liten tibbe, tibetansk spaniel, till dottern. Det är mest min fru, Erika, som tränar hundarna i främst bruksgrenar men jag brukar hänga på som figurant och sällskap. Hundmys i soffan är lite mer min grej och det är alltid två stycken som hakar på.

Suppleant 1
Veronica Leijdt

Veronica heter jag och har haft briard sedan -98 och uppfödning sedan -02 under prefixet Whatuas. Jag har med mina briarder tränat samt tävlat i dom flesta grenar.
Jag bor i Långbropark söder om Sthlm med min sambo och dotter. Vi har för tillfället ingen briard hemmaboendes men däremot äger jag en briard ihop med Gunilla som blev delägare i kenneln för ett par år sedan. Denna tik som till vardags kallas Charley, hoppas vi på kan tillföra en hel del i vårt avelsarbete. Hemma har jag två Prazsky Krysarik
som jag ställer ut och tränar/tävlar Nosework med.
Arbetar som Leg. Djursjukskötare på ett medelstort djursjukhus i Sthlm.

Suppleant 2
Inger Karlsson

Jag heter Inger Karlsson, är pensionär sedan oktober -17, och lever med sambo och två picarder, 10 resp 7 år gamla. Första picarden, en tik, kom till oss i mellandagarna 2004, och inget blev sig likt i vårt hus efter det.
Vi fick en valpkull efter den första tiken, tyvärr blev det inte fler då hon avled i lymfcancer vid endast 6 års ålder.
De två vi har nu är son och barnbarn till henne. Hanen är utställd med framgång genom åren, och på senare tid har båda hundarna fått prova Nosework som aktivitet. Superkul, tycker vi alla tre!

Suppleant 3
Agneta Sundin

Jag har haft briard sedan 1979 och har varit rasen trogen sedan dess men parallellt med dom har det även hunnits med en afghanhund och en stor pudel.
Jag har tränat/tävlat i spår, sök, patrull, lydnad, rallylydnad och nosework och även ställt ut en hel del.
Jag har tidigare fött upp en del briardkullar under prefixet Welanee.
Det jag gillar med briarden är mångsidigheten. Den är nyfiken, pigg och samarbetsvillig och tackar aldrig nej till nya utmaningar.
För tillfället har jag bara en hund. En svart tik som kallas Gaia.

Du kan maila hela styrelsen på följande epostadress:
styrelsen@svenskabriardklubben.se

Revisorer

Revisor
Karin Pettersson
speckape@telia.com

Revisor
Camilla Ednell
camilla.ednell@gmail.com

Revisorsuppleant 1
Lena Holmgren

lena@yesnix.se

Revisorsuppleant 2
Eva Bergzén

eva@marzeminos.com

Medlemshanterare

Picardombud

Åsa Liljeroos Tanghöj
asa.lt@live.se

Valberedningen

Sammankallande

Kajsa Jahrl
valberedningen@svenskabriardklubben.se

Ledamot
Eva Thorstensson
valberedningen@svenskabriardklubben.se

Redaktör BriardAktuellt

Webmaster