Vallning

VALLA MED ERA VALLHUNDAR!

Härliga tider! Nu kan vi göra det officiella Vallanlagstestet NHAT (Natural Herding Aptitude Test) även här i Sverige med våra briarder! I dagsläget gäller detta tyvärr inte för vår rasklubbs andra ras, Picard. Som namnet antyder är det alltså ett test för att få en uppfattning om hundens anlag för detta med vallning, det krävs inga förkunskaper, utan man vill helt enkelt se vilka medfödda förmågor hunden bär med sig. Testet registreras sedan på samma sätt som t ex MH!

SvKV (Svenska Kroppsvallarklubben) arbetar för fullt för att våra briarder inom en snar framtid även ska kunna göra Vallarbetsprov HWT (Herding Working Test). För arbetsprovet krävs att hunden först gjort anlagstestet samt även tränat en del vallning. Hur mycket och hur lång träning som krävs är individuellt.
Jag kan inte tala mig nog varm för att Ni, som har möjlighet att prova på vallning med Era hundar, ska ta chansen att göra det. Det är en sann glädje att se när "minnet" väcks till liv i hunden då den plötsligt befinner sig i den miljö den en gång formades att verka i.

Briardklubben kommer att arrangera NHAT och förhoppningsvis även i förlängningen HWT!
Vi återkommer med datum!

Har Ni frågor eller några funderingar är Ni hjärtligt Välkomna att höra av Er till mig
via, pm-Facebook eller mail till briards@hippieroyale.se

Annica Bylin, AG-vallning

Massor med mer information om detta finns på SvKV's hemsida: http://www.kroppsvallarna.se/

VALLNINGSLÄGER 8-9 September 2018
Mer information finns här.

FÖRSTA HUNDARNA ATT GENOMGÅ NHAT I SVERIGE

Briarder bryter ny mark!

I helgen har det första officiella anlagsprovet i Sverige, för Kroppsvallande raser, gått av stapeln! Vad som gör det hela ännu trevligare är det faktum att absolut först ut på banan var fyra Briarder! Dessutom fick alla fyra hundarna godkänt resultat!! Dessa fina hundar och ägare kan ses nedan. Stort grattis!!

Hippie Royale Blomma, med sin rosett för Godkänt Vallanlagsprov!
Foto: Annica Bylin

Svenska Kroppsvallarklubben

Då Svenska Briardklubbens båda raser är av kroppsvallande typ, så Svenska Kroppsvallarklubben en mycket bra och intressant klubb och hemsida att ta del av. Du kan hitta deras hemsida här.

FCI Herding Working Test

Här kan ni läsa mer om FCIs Herding Working Test.

Inofficellt Vallanlagsprov - Godkända hundar

Här finns en lista på de hundar som blivit godkända på inofficiella vallanlagstest, men testade av auktoriserade vallanlagstestare.

Här listas hundar godkända på inofficiella vallanlagstest utan auktoriserad vallanlagstestare.

Auktoriserade Vallanlagstestare

I denna fil listas de nuvarande tillgängliga auktoriserade vallanlagtestarna och aktuell kontaktinformation.

Saknas Din hund från listan över Inofficiellt vallanlagsprov? Maila i så fall oss på webmaster@

Annica Bylin
E-post: briards@hippieroyale.se